Vigtige nyheder

December 2017

Ny boligsocialt arbejde i Køge viser, at NADA øger trivsel blandt beboerne. Læs artiklen her.

Sundhedsstyrelsen vil anbefale altid at prøve ikke-medikamentel behandling inden afhængighedsskabende medicin udskrives. Sundhedsstyrelsen har udsendt en høring, hvor man opdaterer og skærpet retningslinjerne for udskrivelse af afhængighedsskabende medicin. Læs her.

 

November 2017

OBS! International NADA konference 6.-7. september 2018 i Roskilde.

Del denne nyhed på de sociale medier og tilmeld dig allerede nu. Læs mere.

Ny NADA cafe i Haderslev under Cafe Parasollen. Åben hver tirsdag kl. 16-17. Se mere under “Find en behandler”.

 

Oktober 2017

Ny NADA-cafe i Holbæk. Holder åbent hv. ma og to fra kl. 16.30-18.30. Gratis adgang. (www.nadacafeholbaek.simplesite.com)

Situationen i Filippinerne forværres. Såvel politiske grupper som formodede stofbrugere angribes af politi og militær. Læs artiklen fra BusinessWorld om NADA i behandling af afhængighed i et land i undtagelsestilstand her.

 

September 2017

Nyt vigtigt kontrolleret studium fra psykiater Kenneth Carter, Michelle Olshan-Perlmutter m. fl., som viser gode resultater for NADA´s effekt på livskvalitet, angst, depression og abstinenser også ved tre og seks måneders follow-up. Læs studiet her.

 

Den internationale NADA-konference bliver afholdt i Roskilde 6-7 September 2018. Tilmelding vil være mulig fra vores hjemmeside i løbet af kort tid. Hold øje med forsiden eller tilmeld dig nyhedsbrevet eller kontakt Lars Wiinblad via LinkenIn.

 

August 2017

Ny artikel af den Østrigske læge og akupunktør Tom Ots om NADA, afhængighed, psyke og dokumentation. Læs den her.

 

Juli 2017

NADA i South Bronx. Spændende video. Et must. Se den her.

NADA til ofre for skovbrand. Se den personlige beretning her.

40.000 akupunkturnåle er netop sendt til Filippinerne. Behovet er større end nogensinde.

 

Juni 2017

Vigtig ny oversigtsartikel om NADA af Libby Stuyt og Claudia Voyles. Læs her.

Libby Stuyt taler om forsøget på denne video.

Nyt studium med NADA punkterne på rotter viser, at punkterne reducerer abstinenser og tolerance. Læs mere.

 

Maj 2017

Program for d. 28 NADA-konference, 4-6 maj, Delaware, USA. NADA-Danmark deltager med to oplæg. Se programmet her.

 

Spædbørn og abstinenser

Nyt randomiseret og kontrolleret studie fra Østrig om behandling af abstinente spædbørn. Læs mere.

 

NADA-Danmark er inviteret til at holde oplæg ved NADA-konferencen 4-6 maj 2017 i Delaware. En stor gruppe af NADA kollegaer fra det meste af verden vil være repræsenteret. Mange af disse er allerede booket til vores konference i Roskilde 6-7 september 2018.

Dette gælder bl.a. Janet Paredes. Vi lægger derfor et link til et ældre nyhedsbrev om NADA-Filippinerne og deres konference i februar 2016. Læs eller genlæs beskrivelsen af hvad vi oplevede som den ultimative manifestation af NADA-Spirit.

 

April 2017

Den internationale NADA konference bliver afholdt i Danmark 6-7 september 2018 i Roskilde kongrescenter. Nærmere information herunder mulighed for tilmelding kommer her på hjemmesiden inden sommerferien. Sæt kryds i kalenderen og spred gerne denne nyhed.

Tysk NADA tekstmanual er nu tilgængelig via NADA Tyskland. Meget anbefalelsesværdig samling af artikler og dokumentation. Nogle af os skal nok arbejde lidt med det tyske. Men her er noget at hente. Læs mere…

 

Marts 2017

NADA caféer skyder op mange steder i landet. Her tilbydes borgere NADA på sociale vilkår så alle kan være med. Læs om SIND´s nye NADA cafe i Ålborg.

Nye caféer er på vej i Roskilde og Holbæk (se nedenfor). Se også under “Find en behandler” i øverste bjælke på denne hjemmeside. Spred meget gerne viden om NADA caféerne på de sociale medier. Vores vision er, at alle skal kunne modtage NADA over hele landet uanset økonomi.

 

Februar 2017

 

Ny NADA cafe i Holbæk søger frivillige

Ny NADA cafe for asylansøgere på sprogskolen samt i almennyttigt boligbyggeri er planlagt til at starte i marts 2017. Vi søger frivillige NADA behandlere. Læs mere.

 

En klassiker

Lindevangen var blandt de første socialpsykiatriske bosteder, der implementerede NADA og reducerede forbruget af sove- og nervemedicin markant. Her er en ældre artikel om deres arbejder, som fortjener ikke at blive glemt. Læs artiklen fra FOA Bladet.

 

Januar 2017

 

Fængselsbetjente bruger NADA i Køge Arrest.

Artikel i Fængselsfunktionæren om brugen af NADA i Køge Arrest. Læs “Fængselsbetjente skaber ro og velvære med nåle”.

 

Nåle til NADA projekt i Filippinerne.

NADA Danmark har netop sendt 100.000 akupunkturnåle til NADA Filippinerne. Viceborgmester støtter NADA programmer for at hjælpe de mange ofre for krigen mod narko, som har krævet flere tusinde dræbte siden starten i august 2016. Mange tusinde afhængige har overgivet sig til myndighederne i håb om at få hjælp til afvænning. Læs mere.

 

December 2016

 

Behandling af afhængighed og traumer i Myanmars jungle.

DARE Project har i 17 år afhjulpet stofafhængige i junglen mellem Myanmar og Thailand. Området er et af de steder, hvor der produceres mest metamfetamin og opium i verden. DARE Project anvender udelukkende NADA-metoden i abstinensbehandlingen. Deres resultater er interessante. 62% bliver stoffrie også på lang sigt. Læs deres seneste rapport.

 

November 2016

 

NADA Great Britain. En række kapaciteter af de gamle og kendte NADA-instruktører i England (John Tindall, Rachel Peckham, Ewan Urguhart, Gill Croft, Nic Constable m. fl.) har lavet en ny hjemmeside www.nadagbacupuncture.co.uk.

 

Oktober 2016

 

Grønt lys fra Sundhedsstyrelsen“. Under denne overskrift citeres chefkonsulent Kit Broholm på netdoktor. Læs artiklen.

Ny artikel om NADA og alkohol. Læs artiklen fra Netdoktor her.

 

Film og artikel om Floyd Herdrich, som behandler klienter afhængige af opioider.  Kan ses her.

 

September 2016

 

Ny tysk film om NADA med engelske undertekster. Anbefales. Kan ses her.

 

NADA aktivist Laura Cooley har et nyt socialt projekt “ørekugler for fred”. Læs mere.

 

NADA og C. Huntington. Tangkær har i adskillige år haft en speciel boenhed for borgere med C. Huntington. Læs om deres erfaringer med NADA her fra medlemsbladet fra LHS (Landsforeningen Huntingtons Sygdom).

 

August 2016

Konference i Tyskland.

I september afholder NADA Tyskland en stort opsat konference over to dage med fokus på NADA og traumebehandling, angst og stress. Alle kan deltage (kan anbefales!). Læs mere her.

“NADA er balsam for sjælen”. Læs den nye artikel fra FOA.dk her.

Lyst og tid til at være med i et NADA-projekt i København?

Trampolinhuset på Nørrebro  http://www.trampolinehouse.dk/ tilbyder NADA til bl. a. indvandrere hver tirsdag. Kunne du tænke dig at være en del af dette tilbud, som er frivilligt arbejde, så kontakt Susanne Henrichsen på susanne.behandling@gmail.com

 

Juli 2016

Community Acupuncture in Juarez. Læs om NADA-behandling i en af verdens mest udsatte byer. Juarez har i flere år toppet listen over byer med flest drab som følge af narkokriminalitet og menneskehandel. Ryan Bemis er hovedperson bag gratis NADA-behandling til de mange traumatiserede familier, som tilbydes i byens kirker. Læs hans beretning.

NADA kan hjælpe misbrugscenter.

En undersøgelse fra Skt. Hans Hospital afd. M er nu tilgængelig på Forskning.dk. Læs den her.

 

Juni 2016

Borderline og afhængighed; NADA-metoden gør en forskel.

Evidence Basis for NADA: the Research.

Vigtigt studie af psykiater Libby Styut om NADA-metoden som komplementær strategi ved borderline patienter under indlæggelse. Læs powerpoint præsentationen, som Libby Styut brugte under konferencen i New Mexico 5-7 Maj 2016.

 

Maj 2016

A-te kan bruges til at kontrollere drikketrang.

Teen er nu tilgængelig hos Wendy og Co. Forskning understøtter erfaringerne med, at denne te kan bruges forebyggende ved drikketrang samt som led i behandling af alkoholafhængighed. Læs mere.

 

NADA konference 5-7/5 2016 i New Mexico

Konferencen løber over tre dage med stort opsat program. Blandt konferencens emner kan nævnes

NADA blandt oprindelige folk (indianere m. fl.), NADA til soldater og veteraner, NADA i retssystemet, NADA i sundhedsvæsnet, NADA i PTSD og traumebehandling, NADA historisk set, evidens og forskning samt NADA i frivilligt arbejde og community settings.

NADA-Danmark har et indlæg d. 6 maj om NADA og sove- og nervemedicin.

Det fulde program kan læses her.

 

April 2016

Referat fra Filippinernes 5 konference i Guidepoints af Lars Wiinblad. Læs her.

 

Vigtig ny film om NADA

Patrick Murphy-Racey har instrueret en dokumentarfilm om NADA med udgangspunkt i “restorative Justice”. Filmen er bygget op omkring interviews med behandlere fra USA, Tyskland, Nord Irland og Norge. Filmen giver et godt indblik i tankegangen bag NADA. Alle kan have glæde af filmen, men målgruppen er primært behandlere, læger, politikere og andre beslutningstagere. Varighed 22 min.  Se filmen her. Anbefales!

 

Marts 2016

NADA India fremlagde et imponerende mentorprogram på den 5. Filippinske Nationale Konference (se februar nedenfor). Se mere herom på de mange videoer, som NADA India har lavet.

Eller læs artikler her.

NADA Philippines er netop blevet nomineret til den meget prestigefulde “Heroes of Health”, som Sundhedsministeriet uddeler. Personer eller foreninger, som har ydet noget helt ekstraordinært for at fremme sundhed, kan nomineres. Dr. Roque, som er parlamentsmedlem, har indstillet NADA Philippines til titlen.

 

Februar 2016

Den 5. Nationale NADA konference sluttede d. 28 februar og var en stor succes. Der var deltagere fra andre lande også herunder Danmark. Læs rapporten her.

 

Januar 2016

Filippinerne afholder deres 5. nationale NADA-konference 27-28 februar. NADA-Danmark er inviteret til at holde oplæg. Læs det imponerende referat fra deres 4. konference her.

 

December 2015

Acupuncturists Without Borders hædrer grundlæggeren af NADA Michael Smith for hans indsats gennem mere end 40 år. Læs omtalen i Guidepoints.

 

November 2015

I samarbejde med Wendy og Co er 700.000 NADA-nåle netop afsendt til NADA-Philippinerne til deres krise og traume behandling i forbindelse med tyfoner og borgerkrig.

 

September 2015

Ryan Bemis laver et stort stykke NADA-arbejde i grænselandet mellem USA og Mexico, hvor mange mennesker mister livet og familier lider under narkobanders hærgen. NADA-metoden bruges bl.a. i kirkerne som traumebehandling. Læs mere.

 

August 2015

Nyt studie af Beverly De Valois om NADA og livskvalitet hos patienter med prostata cancer. Læs her.

Videoer fra den seneste NADA-konference i maj 2015 i Oslo kan ses via denne hjemmeside. Se forsiden under “Konferencen i Oslo var en stor succes”.

En oversigt kan også ses her.

 

Juli 2015

 

Wendy og Co har sendt 60.000 NADA-nåle til Nepal og NADA-Danmark 40.000 nåle, som hjælp til traume og stressbehandling. Behandlingerne udføres af “Akupunktører uden Grænser” (AWB), som også behandler munke i klostrene i Kathmandu.

11393388_899054666818784_2325785111768813026_o

Juni 2015

Tunesien er et nyt land blandt brugere af NADA-modellen. ALOUI MD MONCEF reprøsenterede Tunesien på konferencen i mai i Oslo. Foreningen har iværksat flere behandlingsprogrammer til misbrug og har både en facebookprofil og hjemmeside. Facebook: https://www.facebook.com/pages/nada-tunisie/362479687199851?fref=ts Website: www.nadatn.com

NADA-foreningen blev oprettet efter Tyske trænere v. bl.a. Peter Lehmann havde besøgt Tunesien.

NADA Tunesia ved NADA konferencen i Oslo 2015

NADA Tunesia ved NADA konferencen i Oslo 2015

Maj 2015

Programmet for NADA-konferencen i Oslo er offentliggjort. Læs her.

Se hele konferencen streamet live:

Dag 1: http://presenter.qbrick.com/?pguid=1f2125d8-782e-4ff9-b313-a4ea286f890e
Dag 2: http://presenter.qbrick.com/?pguid=f4afd006-dfbd-4611-840e-30ce826cac88

Lars Wiinblad fra NADA-Danmark talte om sove og nervemedicin og SSRI. Indlægget kan ses her.

 

April 2015

NADA behandling til krigsflygtninge.

Siden 2002 har DARE Network på grænsen mellem Myanmar og Thailand været et af de særdeles interessante programmer. Mange tusinde flygtninge fra især krig er blevet hjulpet her med NADA. Læs mere.

 

Film om NADA på socialpsykiatrisk bodsted.

Det socialpsykiatriske botilbud Lindevang i Hensingør har anvendt NADA siden 1998. Se filmen om deres arbejde, som også har været vist i TV.

 

Marts 2015

Ny artikel af Ruth Ackerman (Ph. D.) om ørefrø til børn med ADHD. Læs her og besøg også Ruth Ackerman´s hjemmeside.

 

Februar 2015

Nyt NADA-projekt er startet i Silkeborg. Omkring 20 NADA-behandlere er gået sammen om et “NADA for alle” projekt. Der tilbydes NADA i gruppe to gange om ugen fra kl. 16-18 til fast pris af kr. 25. Læs mere på NADA-Silkeborgs hjemmeside.

“NADA-behandling Danmark” er en ny åben facebookgruppe, som ønsker at formidle NADA-behandling på sociale non-profit vilkår. Alle kan bruge gruppen. Læs mere på facebook under NADA BEHANDLING DANMARK.

“NADA for alle” er nu en realitet. Alle NADA-certificerede kan deltage i netværket, hvor NADA tilbydes borgerne på sociale vilkår så økonomi ikke er en hindring for hjælp. Se forsiden af denne hjemmeside samt under bjælken “Netværk og behandling – Find en behandler”.

 

 Januar 2015

En nytårs hilsen er netop sendt ud til de NADA-udøvere, som vi har adresse på. Vi opfordrer bl.a. til, at man tilmelder sig vores nyhedsbrev, som vil udkomme i 2015. Man kan også tilmelde sig behandlerlisten med NADA-udøvere, der tilbyder NADA på sociale vilkår, så alle kan modtage hjælp trods begrænset økonomisk formåen. Læs nyhedsbrevet.

 

November 2014

Ny artikel i OCD-nyt om NADA. Læs artiklen her.

 

Oktober 2014

NADA-USA har revideret og ændret deres hjemmeside. Her er meget at hente for NADA-interesserede. Læs mere på www.acudetox.com

 

September 2014

Det nye nummer af Guidepoints er udkommet. Hovedartiklen beskriver FOA klubberne i Århus og Ålborg og deres indsats med at anvende NADA bl.a. til eksamensangst. Læs Guidepoints her.

 

Ny facebookgruppe med information om NADA i Struer. https://www.facebook.com/groups/1483891228531671/.

 

August 2014

Gratis NADA til hjemløse og socialt udsatte i Århus.

Projekt under Fundamentet starter gratis NADA fra d. 10 August 2014.

Se   http://fundamentet.org/

 

Fra 1. juni 2014 har NADA-Danmarks hjemmeside skiftet udseende.

Vi vil i fremtiden bringe nyheder både på denne side og på forsiden. De øvrige bjælker vil også blive revideret med jævne mellemrum. Det er planen i fremtiden at tilføje filmklip, flere billeder m.m. og gøre vores side meget mere aktiv. Så kik indenfor, når du er på nettet alligevel.

 

Nada Danmark har skiftet udseende. Vi forlader vores gamle og trofaste udseende gennem mange år.

Nada Danmark har skiftet udseende. Vi forlader vores gamle og trofaste udseende gennem mange år.

 

Følg NADA-Norge´s facebook-gruppe

Norge har længe haft en velfungerende facebook-gruppe, hvor Rita m.fl. holder medlemmerne orienteret. Besøg NADA-Norge.

 

Mangler du en kollega at træne NADA med? Vil du have kontakt til andre udøvere?

Ny netværksside er kommet på Facebook. Siden har ikke noget direkte med NADA-Danmark at gøre, men er oprettet af udøvere af NADA. Tanken er, at det skal være lettere at finde kollegaer, personer at øve med, udveksle erfaringer med osv. Sådan gør du: Gå ind på siden og klik “synes godt om” og du er på. Siden er anonym. Linket er: https://www.facebook.com/Nadanetverk