Falckreddere får NADA

Siden juni 2017 har Annette Holmstad givet NADA til Falckredderne i Viborg. Hun stopper i Viborg med udgangen af februar og flytter i marts til Silkeborg. Hun vil prøve at starte et NADA-program hos Falck der.

”Det har givet så megen mening at tilbyde NADA. Jeg vil i den grad komme til at savne redderne i Viborg. Jeg har fået et par gode venner der. Der er dog ingen tvivl om, at jeg i den grad også glæder mig til at møde Falck i Silkeborg”.

Falckredderne har givet udtryk for, at NADA blandt andet giver dem mere overskud, indre ro og bedre fokus. Selv de – der nogle gange kun når at sidde 15 min. pga. opkald – vender tilbage, da de kan mærke, at deres symptomer på stress reduceres.

Det hele begyndte ved en tilfældighed. En fredag eftermiddag er Annette og familien ude for at handle. Hun ser en ung Falckredder. ”Hvis der er nogen der har brug for NADA, så er det da Falckreddere, tænker hun”. Annette præsenterer sig for redderen og tilbyder at give NADA på stationen, da hun er i gang med et NADA-kursus og har brug for nogen at øve på.

Uden betænkningstid siger redderen: “Ja tak, det vil vi gerne. Hvad er NADA egentlig?”

Annette informerer ham om metoden og sender desuden en sms til ham med yderligere information og henviste til NADA-Danmark´s hjemmeside. I løbet af mindre end to uger havde Annette en aftale om at komme ind på Falck-stationen og tilbyde alle de ansatte samt deres familier NADA hver torsdag aften. Dette har været et fast tilbud hver torsdag siden juli, hvor op til syv redere ad gangen har fået NADA i arbejdstiden.