Vigtige nyheder

Februar 2021

Nyt Guidepoints med artikel om NADA på dansk hospice. Læs om Hospice Sydfyn her.

Januar 2021

Ken Carter er ny præsident for NADA. Her fortæller han i en membership cafe – zoom-møde – om sine tanker og visioner. Ken Carter arbejder fortiden for NADA til veteraner.

NADA vinder indpas i behandlingen af veteraner med PTSD. Se et videoklip fra Virginia her.

December 2020

Acupuncturists Without Borders (AWB) fylder 15 år. NADA har været et naturligt værktøj for dem i verdens brændpunkter. Se jubilæumsfilmen om AWB.

Artikel om NADA i forbindelse med pandemien i Philippinerne Janet Predes. Læs den her.

November 2020

D. 10. november var det 50 år siden, at aktivister fra Black Panthers og The Young Lords besatte Lincoln Hospital i South Bronx, NYC. Borgerrettighedsgrupperne ønskede adgang til stoffri behandling på borgerens præmisser. The Peoples Program. Det var denne begivenhed som startede en bevægelse væk fra metadon og skabte fundamentet for NADA, og akupunktur i det hele taget, til udsatte grupper i USA. Læs en førstehåndsberetning her.

Oktober 2020

I Ålborg anvendes NADA på neonatalafdelingen til nybagte forældre med symptomer på stress. Læs sygeplejerskernes beskrivelse af afdelingens tilbud her.

September 2020

Mia Donovans film “Dope is Death” skulle som bekendt have været vist ved CHP.DOX, men Covid-19 satte en stopper for det. Her kan du læse om baggrunden for filmen, som beskriver hvordan akupunktur blev et våben mod fattigdom i udsatte områder i bl.a. New York. Læs mere.

Juni 2020

Ny podcast om NADA i det pædagogiske arbejde i socialpædagogens portal. Lyt her. 

April 2020

Artikel om god effekt af NADA og akupunktur til ambulante cancerpatienter i kemoterapibehandling af Overlæge Magdalena Schienle – Stuttgart. Læs den her.

Marts 2020

Interessant film fra British Counsil of Acupuncture. Den omhandler akupunktur generelt, men en del af filmen beskriver også NADA ved PTSD efter Grenfell katastrofen samt hedeturer efter cancerbehandling. PTSD vil være temaet for den kommende NADA-konference i London 10 oktober 2020. Rachel Pecham og Beverly de Valois, som deltog på vores konference i september 2018 er med i filmen. Se den på her.

Januar 2020

Plejecenter i Brøndby har gennem nogle år har anvendt NADA tilbeboerne. Plejecentret har haft en lille artikel om deres arbejde i kommunens blad Vandposten. Se den her.

December 2019

Between a Rock and a Hard Place

DARE er et af de vigtigste og mest spændende NADA-projekter. DARE startede for 20 år siden i junglen i Myanmar på grænsen til Thailand, da Pam Rogers fra Cananda så det store behov for hjælp til især Karen stammen, som var truet som følge af krig og forfølgelse fra militærregimets side. Også narko og alkohol bruges som våben mod etniske grupper. “You can not control a free mind” er et af DAREs slogans. Pam og hendes medarbejdere har gennem 20 år arbejdet i landsbyerne med et stoffrit program, hvor NADA er en af hjørnestenene. DARE forsøger at hjælpe lokale grupper ud af afhængighed og genskabe de etniske gruppers stolthed og kultur. Vi støttede DARE med 1000 US dollars sidste år og har netop gjort det igen. DARE overlever kun pga. donationer. Nedenfor er et link til et video-klip, som beskriver den virkelighed dette NADA-projekt er en del af. Det er også muligt at støtte DARE her. Men se under alle omstændigheder filmen og del gerne dette på de sociale medier. Se filmen her.

November 2019

Fremskudt trivsel i Region Syd anvender NADA

Fremskudt trivsel  er et beredskab, som skal understøtte og inkludere unge med særlige udfordringer, så de kan gennemføre deres ungdomsuddannelse. Læs om de unges erfaringer med NADA i denne proces i blogindlæg og videoer her.

Besøg også projektets hjemmeside for mere information.

Oktober 2019

Sundhedspersonale og stress. Nyt studie fra Olshan-Perlmutter, Carter og Marx med kuglebehandling viser god effekt mht at forebygge udbrændthed, stress og angst hos sundhedspersonale. Forsøgspersonerne oplevede desuden større tålmodighed og ro. Læs det her.

September 2019

NADA-konference i Leipzig, Tyskland. NADA-Danmark er inviteret til at lave oplæg. Se programmet og læs mere.

Se NADA-Danmarks oplæg her.

Video om NADA og traumer blandt indianere. Tankevækkende lille video af Dolores Jimerson, som arbejder med NADA hos de oprindelige folk i det nordlige USA og Canada. Se den her.https://www.youtube.com/watch?v=EL3LSMa4IOQ

August 2019

Bedste video 2019. NADA-programmer er lige nu i gang i Nicaragua og Puerto Rico. Flere programmer er på vej i mellemamerika og sydamerika. Her er en video fra regionen. Den vandt prisen for bedste video ved NADA-conferencen i Texas 2019. Vi vil løbende lægge flere små videoer ud. Se den her.

Maj 2019

NADA-Danmark støtter NADA-India og deres arbejde i bl.a. Mumbays slumområder. 1000 USD blev sendt fra vores internationale konference. Det samme gjorde vi til The DARE Project i Myanmar. Vi vil bringe mere om Suneel og NADA-Indias arbejde i den kommende tid. Læs Suneel seneste blog. Ny blog om alkohol og NADA-Indias arbejde. 

April 2019

NADA anvendes af borgere med cerebral parese som hjælp mod uro, søvnproblemer og træthed. Se om talen i CP-Magasinet 2 2019. Slå op på side 21.

Marts 2019

D. 22-23 marts er der  NADA-konference i Texas, USA. Læs mere her.

Februar 2019

Ny oversigtsartikel fra Claudia Voyles og Libby Stuyt, som opsumerer en række af de vigtigste nye studier mht NADA. Meget velegnet for alle, der har interesse for især ny dokumentation og forskning. Se den her.

Januar 2019

NADA og psykiatri. Interessant nyt studie fra 2019 af Landgreen et al. Læs det her.

December 2018

Der har været efterspørgsel på psykiater Ken Carters og Ph. D. Beverley De Valois oplæg fra konferencen i september i Roskilde. De kan nu hentes her. Carter beskriver hans seneste undersøgelse omkring dobbeltdiagnose og bl.a.  livskvalitet, angst, depression og abstinenser. Patienter, som modtager NADA, scorer klart bedst på livskvalitet og evnen til at være på arbejdsmarkedet set over seks måneder. Beverly De Valois har undersøgt NADAs rolle som komplementær strategi ved bryst- og prostatacancer.

Pyskiater Libby Styuts oplæg omkring borderline og afhængighed ses allerede på denne hjemmesides opslagstavle på forsiden. Læs Carter. Læs De Valois.

November 2018

Vejledning vedrørende NADA. Her er den.

Mange institutioner har efterlyst en vejledning for NADA til brug for tilsyn samt kvalitetssikring. Vi har lavet en lige til at bruge. Den skal blot undeskrives af ledelse og tovholder, forside med institutionens oplysninger tilføjes samt eventueller specielle procedurer tilføjet i bilagene. Hent vejledningen her.

April 2018

Harm Reduction

NADA-Danmark har netop været på besøg i flere Harm Reduction programmer i New York. New York Harm Reduction Educators er et særlig interessant program. NYHRE arbejder på gadeplan i Harlem og South Bronx. Juan Cortez startede med at give NADA i NYHRE, efter han for 12 år siden blev trappet ud af metadon. I dag er han en af flere drivkrafter i programmet. Se filmen om NYHRE. Mette giver Juan NADA på klinikken i Harlem.

Global Health Foundation står for et enestående akupunktur og holistisk sundhedsprogram i Guatemala. NADA er blot en del af dette banebrydende arbejde, hvor Dan Wonderlick og hans medarbejdere har hjulpet mere end 26.000 mennesker med en holistisk tilgang. Se deres video. 

Janet Paredes grundlægger af NADA-Philippines var en af hovedtalerne på ASEANs konference for Complementary Medicine. Janet Paredes taler også på den internationale NADA-konference i Roskilde d. 6-7 september. Læs artiklen i Deutche Zeitschrift für Akupunktur her.

Januar 2018

Michael Smith dødede som bekendt i sit hjem efter længere tids sygdom d. 24 december 2017. Vi mistede her en stor humanist, tænker, skribent og ikke mindst aktivist. Vi bringer her en af de artikler, som Michael Smith selv fandt var en af hans vigtigste. Læs eller genlæs “Spirituality and the Serenity Prayer”.

Vi vil i det kommende år bringe flere af Michael Smiths artikler her på siden.

December 2017

Ny boligsocialt arbejde i Køge viser, at NADA øger trivsel blandt beboerne. Læs artiklen her.

Sundhedsstyrelsen vil anbefale altid at prøve ikke-medikamentel behandling inden afhængighedsskabende medicin udskrives. Sundhedsstyrelsen har udsendt en høring, hvor man opdaterer og skærpet retningslinjerne for udskrivelse af afhængighedsskabende medicin. Læs her.

September 2017

Nyt vigtigt kontrolleret studium fra psykiater Kenneth Carter, Michelle Olshan-Perlmutter m. fl., som viser gode resultater for NADA´s effekt på livskvalitet, angst, depression og abstinenser også ved tre og seks måneders follow-up. Læs studiet her.

August 2017

Ny artikel af den Østrigske læge og akupunktør Tom Ots om NADA, afhængighed, psyke og dokumentation. Læs den her.

Juli 2017

NADA i South Bronx. Spændende video. Et must. Se den her.

NADA til ofre for skovbrand. Se den personlige beretning her.

Juni 2017

Vigtig ny oversigtsartikel om NADA af Libby Stuyt og Claudia Voyles. Læs her.

Nyt studium af Kalisam et al viser, at NADA på rotter reducerer abstinenser og toleranceudvikling af morfika. Læs mere.

April 2017

Tysk NADA tekstmanual er nu tilgængelig via NADA Tyskland. Meget anbefalelsesværdig samling af artikler og dokumentation. Nogle af os skal nok arbejde lidt med det tyske. Men her er noget at hente. Læs mere…

Februar 2017

Lindevangen var blandt de første socialpsykiatriske bosteder, der implementerede NADA og reducerede forbruget af sove- og nervemedicin markant. Her er en ældre artikel om deres arbejder, som fortjener ikke at blive glemt. Læs artiklen fra FOA Bladet.

Januar 2017

Fængselsbetjente bruger NADA i Køge Arrest.

Artikel i Fængselsfunktionæren om brugen af NADA i Køge Arrest. Læs “Fængselsbetjente skaber ro og velvære med nåle”.

Oktober 2016

Grønt lys fra Sundhedsstyrelsen“. Under denne overskrift citeres chefkonsulent Kit Broholm på netdoktor. Læs artiklen.

Ny artikel om NADA og alkohol. Læs artiklen fra Netdoktor her.

Film og artikel om Floyd Herdrich, som behandler klienter afhængige af opioider.  Kan ses her.

“NADA er balsam for sjælen”. Læs den nye artikel fra FOA.dk her.

April 2016

Referat fra Filippinernes 5 konference i Guidepoints af Lars Wiinblad. Læs her.

Marts 2016

NADA India fremlagde et imponerende mentorprogram på den 5. Filippinske Nationale Konference (se februar nedenfor). Se mere herom på de mange videoer, som NADA India har lavet.

Eller læs artikler her.

NADA Philippines er netop blevet nomineret til den meget prestigefulde “Heroes of Health”, som Sundhedsministeriet uddeler. Personer eller foreninger, som har ydet noget helt ekstraordinært for at fremme sundhed, kan nomineres. Dr. Roque, som er parlamentsmedlem, har indstillet NADA Philippines til titlen.

Februar 2016

Den 5. Nationale NADA konference i Filippinerne sluttede d. 28 februar og var en stor succes. Der var deltagere fra andre lande også herunder Danmark. Læs rapporten her.

Januar 2016

Filippinerne afholder deres 5. nationale NADA-konference 27-28 februar. NADA-Danmark er inviteret til at holde oplæg. Læs det imponerende referat fra deres 4. konference her.

December 2015

Acupuncturists Without Borders hædrer grundlæggeren af NADA Michael Smith for hans indsats gennem mere end 40 år. Læs omtalen i Guidepoints.

September 2015

Ryan Bemis laver et stort stykke NADA-arbejde i grænselandet mellem USA og Mexico, hvor mange mennesker mister livet og familier lider under narkobanders hærgen. NADA-metoden bruges bl.a. i kirkerne som traumebehandling. Læs mere.

August 2015

Nyt studie af Beverly De Valois om NADA og livskvalitet hos patienter med prostata cancer. Læs her.

Film om NADA på socialpsykiatrisk bodsted.

Det socialpsykiatriske botilbud Lindevang i Hensingør har anvendt NADA siden 1998. Se filmen om deres arbejde, som også har været vist i TV.

Februar 2015

Nyt NADA-projekt er startet i Silkeborg. Omkring 20 NADA-behandlere er gået sammen om et “NADA for alle” projekt. Der tilbydes NADA i gruppe to gange om ugen fra kl. 16-18 til fast pris af kr. 25. Læs mere på NADA-Silkeborgs hjemmeside.

November 2014

Ny artikel i OCD-nyt om NADA. Læs artiklen her.

September 2014

Det nye nummer af Guidepoints er udkommet. Hovedartiklen beskriver FOA klubberne i Århus og Ålborg og deres indsats med at anvende NADA bl.a. til eksamensangst. Læs Guidepoints her.

Følg NADA-Norge´s facebook-gruppe

Norge har længe haft en velfungerende facebook-gruppe, hvor Rita m.fl. holder medlemmerne orienteret. Besøg NADA-Norge.

Mangler du en kollega at træne NADA med? Vil du have kontakt til andre udøvere?

Ny netværksside er kommet på Facebook. Siden har ikke noget direkte med NADA-Danmark at gøre, men er oprettet af udøvere af NADA. Tanken er, at det skal være lettere at finde kollegaer, personer at øve med, udveksle erfaringer med osv. Sådan gør du: Gå ind på siden og klik “synes godt om” og du er på. Siden er anonym. Linket er: https://www.facebook.com/Nadanetverk