Published On: 5. juli 2014|Categories: Faglige, Nyheder, Opslagstavlen, Socialt arbejde, Sundhedsvæsen|

Hjemløseenheden i Københavns Kommune under Socialforvaltningen står bag et gratis tilbud om NADA til hjemløse to gange om ugen.

I foråret 2014 startede hjemløseenheden flere nye tiltag med NADA. Det blev nu muligt at få NADA på gadeplan, i et værested og der er desuden oprettet en kvindegruppe. Efterfølgende er NADA også blevet et tilbud til hjemløse nær Christianshavns torv. På Ovengade ovenvande på bænkene nær værestedet “Fedtekælderen” kan man tirsdag og torsdag kl. 11.30-13.00 modtage NADA i det fri. Omkring 8-12 hjemløse møder op og tilslutningen er stigende. Det vækker opmærksomhed blandt turisterne, når de sejler forbi med havnerundfarten. Når vejret ikke tillader det rykker tilbudet indendøre. I vinterperioden tilbydes NADA i værestedet i Wildersgade 66 under Frelsenshær. Kvindegruppen mødes hver torsdag i Strandgade 36.

De hjemløse borgere er ofte gode til at støtte og motivere hinanden for NADA-tilbuddet. Flere kender til metoden fra væresteder, behandlingssystemet m.m., hvor NADA har givet dem ro i kroppen, reduceret stress og hjulpet med at kunne sove bedre.

Hjemløseenheden har desuden oprettet en sms-service. Brugerne får løbende besked om hvornår der er mulighed for at få NADA, hvilket har været med til at øge antallet af borgere, som møder op til gruppebehandlingerne.

Hjemløseenheden har et uformelt samarbejde med Christiania og Sundhedshuset, som har lignende tilbud til borgerne.

 

 

Seneste nyt

Arkiv

Kategorier