NADA i kriseindsats og humanitær hjælp

NADA bruges på alle kontinenter til socialt arbejde og humanitær indsats til mennesker i krise med akut behov. Frivillige NADA-behandlere tager ofte ud, hvor der er behov for hjælp. Det kan eksempelvis være naturkatastrofer, ulykker og krig samt socialt arbejde. Nedenfor følger nogle eksempler.

The Successful Use of Auricular Acupuncture in the Supported Withdrawal and Detoxification of Substance Abusers af Simon Fidler      En rapport fra Sct. Paul´s Hospital, Winchester, UK.

 

Siden 2002 har NADA-metoden eksempelvis været en central del af behandlingen af PTSD i flygtningelejre i Thailand på grænsen til Myanmar. Læs mere om DARE-network´s arbejde.

 

NADA i Philippinerne under tyfonkatastroferne

Janet Paredes har i mange år arbejdet i NGO regi i Philippinerne. Hun startede bl.a. med at hjælpe gadebørn i Manilla. Janet har været en hovedkraft bag NADA-arbejdet i forbindelse med de voldsomme tyfoner mellem 2009 og 2013.

Her er en rapport fra et af de voldsommere tyfoner i Cordillera, som kostede mange menneskeliv i 2013. Læs mere.

I 2010 skrev Janet artiklen “Medical Mission for the Victems of Typhoon Ondoy” i Deutsche Zeitschrift für Akupunktur 3/2010.

Janet Paredes artikel hentes her

Efter tyfonerne i december 2013 arbejdede luftvåbnet i døgndrift med at flyve nødhjælp ud samt redde overlevende. Piloter lader her op med NADA inden den næste flyvning. Nødhjælpen som skal lastes ses i baggrunden.

Efter tyfonerne i december 2013 arbejdede luftvåbnet i døgndrift med at flyve nødhjælp ud samt redde overlevende. Piloter lader her op med NADA inden den næste flyvning. Nødhjælpen som skal lastes ses i baggrunden.

 

Læs om Filippinernes 5 nationale konference. NADA-Danmark holdt oplæg. Nyhedsbrev april 2016.

Læs om NADA til hospitalspersonale, der arbejder med cancer syge børn. Nyhedsbrev jan. 2016.

 

NADA-Indien har fået startet en række initiativer de seneste år. Følg med i deres arbejde på blokken her.

 

Brugen af NADA i Kenya og Uganda

Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD).

Megan Yarberry er akupunktør, fotograf og social aktivist fra Hawaii. Hun har sammen med Beth Cole i en årrække arbejdet med NADA som humanitær indsats. Megan har desuden arbejdet i Uganda bl.a. med teenagere. Hun skrev en artikel om disse ophold, som blev bragt i Deutsche Zeitschrift für Akupunktur 4/2010 under titlen “The Use of the NADA Protocol for PTSD in Kenya” Læs artiklen

Artikel om NADA-arbejde fra Kenyanske fængsler af Megan Yarberry

Læs den originale artikel i Journal of Chinese Medicine (Number 97 • October 2011)   Megan Yarberry

 

NADA i Haiti

NADA har været anvendt flere gange under naturkatastroferne i Haiti. Udsendte fra NADA-USA har været tilstede i NGO-projekter i de senere år. Megan Yarberry skrev en artikel om i Deutsche Zeitschrift für Akupunktur 1/2011 om katastrofen i 2010.

Læs artiklen

Børn udgør ofte over halvdelen af af ofrene efter naturkatastrofer. Dette var også tilfældet i Haiti i 2010.

Børn udgør ofte over halvdelen af af ofrene efter naturkatastrofer. Dette var også tilfældet i Haiti i 2010.

 

Megan Yarberry har sammenfattet ovenstående artikler i tre små rapporter med billeder, som kan læses nedenfor.

 

1. Naturkatastrofen i Haiti i 2010.  Læs rapporten

2. Frivillig indsat af lokale samt hjælp til teenagere i Uganda.  Hent rapporten

3. Kenyanske fængsler og behandling af børn i Haiti 2011. Hent rapporten

 

Katastrofer i USA

WTC-katastrofen 9/11 2001 er et eksempel, som der ofte refereres til, når der tales om NADA´s muligheder i en akut indsats som lindring af traume og krise. Mere 3000 behandlinger blev dokumenteret og registreret i de første 14 dage på Sct. Vincent Hospital, som er nabo til Ground 0. 

Sandy orkanen og efterfølgerne i 2012-2013 medførte et stort antal sociale problemer, hjemløse, ødelagte hjem og traumatiske oplevelser for mange mennesker.Wendy Henry og andre NADA-aktivister fik sammen med bl.a. Røde Kors sat containere op, hvor man i sikkerhed kunne give gratis NADA til alle, der ønskede dette. Mange borgere fik lindring med NADA og magtede at falde til ro og reducere deres fysiske og psykiske stress. Nogle borgere sad med NADA-nålene mens de krammede tøjdyr, for at holde sammen på sig selv.

Orkanen Sandy. En mand, der lige har mistet alt.

Orkanen Sandy på USA´s østkyst i 2012.       En mand, der lige har mistet alt.

 

 

Containerne sættes op.

       Containerne sættes op af Røde Kors 

 

Orkanen Sandy 2012. I en container med nåle og tøjdyr.

              Her gives NADA under orkanen Sandy i 2012.

 

NADA anvendes ved talrige aktioner over hele USA. Eksempelvis skovbrande i Californien og opversvømmelser efter tyfoner i Florida.