Her bringes et udvalg af videoer og podcasts. NADA-Danmark kan godkende indhold og kvalitet. Hold øje med denne side. Flere videoer er på vej!

Præsentationsfilm om NADA med korte uddrag fra de øvrige NADA-film her på siden.

Marianne Dan Kragh, Unge- og Familieteamet, Brøndby Kommune

Peter Sonne, Unge- og Familieteamet, Brøndby Kommune

NADA mod afhængighed

NADA i folkeskolen

NADA som kriminalpræventiv indsats

NADA på Hospice Sydfyn

Kirsten er skolelærer i fire arrester. Hun anvender NADA i forbindelse med undervisning af indsatte. NADA er en vigtig del af motivationsarbejdet mht. uddannelse og fremtidsplanlægning generelt. NADA støtter den indsatte i at planlægge sit uddannelsesforløb og holde fokus på skolearbejdet. NADA hjælper den enkelte med komme bedre igennem den stress, som en fængsling medfører. NADA kan anvendes, mens de indsatte udfører deres skolearbejde, hvilket hjælper med at skabe fordybelse og ro i undervisningen.

Preben Friis, overlæge og funktionsleder ved Psykiatriens Hus i Silkeborg, har anvendt NADA siden 2006. Han fortæller om NADAs rolle i psykiatrisk behandling samt NADA som café-tilbud. Preben anvender NADA som forebyggende metode samt forud for samtaler og terapi for at øge udbyttet af behandlingen. Dette gælder især ved PTSD og angst. NADA bruges også i de akutte situationer, når borgerne er meget dårlige.

Merete fortæller om NADA som en støtte i en recovery-proces og personlig udvikling i forbindelse med langvarigt angstforløb gennem mere end 20 år. For Merete har NADA været vigtig for at nå, hvad hun beskriver som ”ægte recovery”, hvor hun er blevet bedre til at finde løsninger og acceptere de problemer, som hun er udfordret af som psykisk sårbar. NADA er for Merete en kærlig og tryg måde at være stille mig sig selv. Merete fortæller, hvordan NADA har været nøglen til hendes store indre værktøjskasse af terapeutisk viden og metoder, som hun har tilegnet sig gennem mange års terapi.

Nifa Vestergaard er sundhedsfaglig leder og sygeplejerske på Botilbuddet Artes. Botilbuddet huser beboere med en række psykiatriske diagnoser samt dobbeltdiagnoser. Artes har også et forsorgshjem og et krisecenter. Nifa fortæller om ledelsens ansvar i implementeringsarbejdet og vigtigheden i at sætte NADA i system i den enkelte borgers plan. NADA anvendes til at reducere vanedannende medicin, dæmpe stress, angst og psykiatriske symptomer generelt. Artes anvender også NADA som personalepleje.

Frivillig NADA-cafe i Silkeborg.

NADA, elitesport og mental udvikling.

NADA på ældrecenter.

Vi anbefaler:

New York Harm Reduction Educators. NADA i South Bronx. Et must. Se den her.

Patrick Murphy´s film om NADA samt metodens anvendelse ved forebyggelse af kriminalitet (Restorative Judstice). En god introduktion til NADA. Mange interessante interviews. Se filmen her.

Laura Cooley, WTC katastrofen og NADA. Se trailoren.

DARE project i Myanmar. En voldsom men meget vigtig film om NADA i en krigszone. DARE er et af de vigtigste projekter i verden. Se filmen her.

Mia Donovan´s “Dope is Death”. Dejligt at denne film nu er tilgængelig. Dramatisk og stærk dokumentar om NADA i begyndelsen, som stadig er særdeles aktuel – desværre. Dope is Death var en del af CPH:DOX program i 2020, men denne version er 45 min. længere. Directors cut. Særdeles anbefalelsesværdig.

Efter filmen er der et interview med instruktøren Mia Donovan. Så bliv endelig hængende.

Andre vigtige historiske dokumentarfilm:

Black Revolutionaries and Acupuncture? A History of Integrative Medicine (2020). Eana Meng, Research Talk Series, Harvard University.

“It´s First Aid!”: Tracing the Global Transmission of a Five-Point Ear Acupuncture Treatment (2020). Eana Meng (del 2), Harward University.

Takeover: How We Occupied a Hospital and Changed Public Health Care (2021). Emma Francis-Snyder.

 

NADA i begyndelsen:

Points of Change første del. En film om NADA. En klassiker. Se den her. 

Points of Change anden del. Points of Change giver et godt indtryk af filosofien bag NADA. Et must for interesserede i NADA.

NADA 25 år fortalt i billeder. Et vigtigt historisk tilbageblik og arkiv.

 

Krise og katastrofe:

Border Project and Barefoot Acupuncture Movement har i flere år hjulpet lokalbefolkningen i Mexico, som er traumatiseret som følge af vold og drab. Se her hvordan de tilbyder NADA i kirkerne i Jurarez.

Grenfell katastrofen i London 2017. Se filmen om hvordan NADA blev anvendt i den lokale moske til stressramte borgere.

Renée Barsa´s personlige oplevelse med NADA protokollen til traumebehandling efter ildebrand. Se den her

Dr. Peter Summa-Lehman, traume og krisebehandling, Berlin 2012.

NADA i Filippinerne. En billedreportage fra NADA i arbejdet med ofre for tyfon og naturkatastrofer (Davao mission).

 
Michael Smith:

Dr. Michael Smith, NADA i praksis, del 1. Del. 2.

Dr. Michael Smith introducerer NADA-metoden, Indien 2009.

 

NADA konferencen Tools for Hope i Oslo 2015 (et udvalg). Se videoerne her.
 
Andre videoer:

NADA India har lavet adskillige film om NADA. Se et udvalg her.

NADA USA har en række videoer på deres hjemmeside. Se mere.

Kort video med Libby Stuyt om evidens. Se den her.

Videoer med oplæg fra NADA-konferencen i Oslo i 2015.

 
Podcasts:

Podcast om NADA i socialpædagogisk arbejde, 2020. Hør den her.