Published On: 11. december 2016|Categories: Afhængighed og medicin, Faglige, Opslagstavlen, Socialt arbejde|
NADA program i kloster

Søster Jesusa Baracena starter NADA program for unge stofmisbrugere i Quezon City´s slum.

Filippinerne er nærmest i undtagelsestilstand efter den nye præsident erklærede krig mod narkotika.

Viceborgmesteren i Quezon City støtter oprettelsen af NADA programmer.

Mere end 700.000 afhængige borgere over hele landet har overgivet sig til myndighederne og omkring 20.000 er blevet arresteret og flere tusinde er dræbt. Og tallene er stærkt stigende. Præsident Rodrigo Duterte har indført en undtagelsestilstand, som siden sommeren 2016 har medført, at man kan skyde en pusher, en afhængig borger eller sågar en mistænkt uden at blive retsforfulgt. Dette har medført drab på flere tusinde borgere. Disse drab fortsætter her i december 2016, på trods af international kritik. Rystende og særdeles voldsomme reportager sendes i disse dage ud af Filippinerne, som senest er blevet beskrevet i Time Magazine.

Rundt omkring i landet gør NADA Filippinerne et stort arbejde, og katolske præster hjælper med at organiserer NADA klinikker.

Midt i denne ufattelige tragedie er der et lille lys i mørket. Viceborgmester i Quezon City Joy Belmonte Alimurong er indgået i et samarbejde med NADA Filippinerne. Alene i denne forstad til Manilla har mere end 9000 afhængige overgivet sig til myndighederne, da livet på gaden var livsfarligt. Viceborgmester Alimurong har arrangeret NADA træning på rådhuset samt støttet oprettelsen af flere programmer sammen med NADA Filippinerne.

I bydelen Culiat (Tandang Sora) har nonner under ledelse af Søster Jesusa Baracena skabt et enestående NADA program for mødrene i slummen, som giver NADA i deres lokalområde for at øge trivslen blandt børnefamilierne. Søster Jesusa Baracena´s kloster danner nu også ramme omkring en serie af NADA programmer for ofrene for præsident Dutertes krig mod narkotika. Nonnerne og mødrene i slummen er særdeles aktive og hjælper flere hundrede afhængige med NADA protokollen.

NADA Danmark sender omkring 100.000 akupunkturnåle afsted til Filippinerne inden julen 2016.

 

 

Seneste nyt

Arkiv

Kategorier