Published On: 25. november 2020|Categories: Faglige, Mental sundhed, Nyheder, Opslagstavlen, Socialt arbejde, Sundhedsvæsen|

 

November 2020 markerer et særligt jubilæum. Det er 50 år siden, at aktivister fra Black Panthers og The Young Lords besatte Lincoln Hospital i South Bronx, NYC. Borgerrettighedsgrupperne ønskede adgang til stoffri behandling på borgerens præmisser, The Peoples Program, med fokus på recovery fremfor substitution. Det var denne begivenhed som skabte fundamentet for NADA, og akupunktur i det hele taget, til udsatte grupper i USA. Sundhed til alle eller ”Working Class Acupuncture”, som det også blev kaldt. Akupunkturklinikker og skoler skød op i South Bronx og Harlem, for at brede sig til andre byer. NADA voksede ud af disse tiltag. Læs en førstehåndsberetning her fra en brydningstid i nyere amerikansk historie.

NADA fejrer 50 år for Lincoln Detox

Læs også om Mia Donovans film ”Dope is Death”, som beskriver hvordan akupunktur blev et middel for bedre sundhed i udsatte områder i storbyerne i USA. Se “Dope is Death” her.

Seneste nyt

Arkiv

Kategorier