Published On: 18. august 2022|Categories: Nyheder|

 

NADA-konference i London d. 15. november 2022.

 

Pga. Covid-19 og Brexit er konferencen flere gange blevet udskudt. Nu var det endelig muligt at mødes igen efter fire år. Konferencen, hvor det gennemgående tema var PTSD, blev en stor succes.

Det meste af konferencen blev filmet og kan hentes nedenfor.

Konferencefilmen er delt op i fire dele, som kan downloades hver for sig.

 

Del 1:

John Tindall

Gill Croft

Beverley de Valois

John Tindall, som hentede NADA til England sidst i 1980´erne, er den gennemgående ordstyrer. John fortæller om sin tilgang og forståelse af NADA.

Gill Croft er en NADA-aktivist, som i en årrække har arbejdet med NADA i sociale projekter. Dette gælder også Grenfell katastrofen, hvor en brand i et højhus kostede menneskeliv. NADA blev givet i den lokale moske.

Beverley de Valois har i mere end 15 år arbejdet med NADA og cancer. Hendes oplæg på konferencen er et overblik over erfaringer og forskning fra denne periode.

 

Del 2:

Kajsa Landgren og Siiri Hedlunds (S)

Lars Wiinblad og Marianne Sand (DK)

Sara Bursac (USA, CRO)

 

Kajsa Landgren er svensk NADA-instruktør gennem 25 år og den person, som har publiceret flest artikler om NADA i Sverige. Kajsa gennemgår den seneste forskning i Sverige med fokus på stress og inddrager projekt med spiseforstyrrelser, hvor Kajsa og Siiri har samarbejdet.

Lars Wiinblad, som er dansk NADA-instruktør, introducerer kort erfaringer med PTSD i Danmark. Marianne Sand beretter om personlige erfaringer med NADA i Grønland, hvor hun arbejde som sygeplejerske i 4 år. Under tsunamien i 2017, gav Marianne NADA i det lokale medborgerhus til chokerede borgere flere dage i træk. Hun havde desuden en NADA-gruppe til personalet på sygehuset.

Sara Bursac er tidligere leder af NADA-Office i USA. Hun giver et indblik i udvalgte projekter fra hele verden.

 

Del 3:

Jo Ann Lenney (USA)

Ralph Raben (GER)

Pekka Aarninsalo (FIN)

 

Jo Ann Lenney har i en årrække arbejdet tæt sammen med Michael Smith på Lincoln Recovery Center. Jo Ann er også medredaktør på det nu forhenværende Guidepoints. Hun fortæller om magnetiske ørekugler og inddrager erfaringer fra Lincoln.

Ralph Raben har  været en ledende figur i NADA-Tyskland i snart 30 år. Han har som gynækolog især arbejdet med NADA til gravide misbrugere. Ralph fokuserer især på det autonome nervesystem og NADA som et “inside job”.

Pekka Aarninsalo har som psykiater været en bærende kraft i NADA-Finland i 25 år. Pekka fokuserer på NADA som en stresslindrende metode pga. metodens indvirken på det autonome nervesystem og nervus vagus.

 

Del 4:

Sarah Clifford

Rachel Peckham

Nicola Wardhaugh

Megan Yarberry (USA)

 

Sarah Clifford fortæller om World Medicine, som støtter NADA i udsatte områder i mange lande.

Rachel Peckham var aktiv omkring at starte en NADA-klinik i den nærmeste moske til Grenfell Tower under katastrofen i 2017. En film herom kan ses under Videoer og podcast, på NADA-Danmarks hjemmeside.

Nicola Wardhaugh samlede data til forskning om NADA-projektet ved Grenfell.

Megan Yarberry har været en del af mange NADA-projekter på NGO-niveau i lande som Congo, Kenya og Haiti m.fl. Megans oplæg beskriver mange af de problemstillinger, man må forholde sig til, i forbindelse med planlægning og gennemførelse af humanitære projekter i andre verdensdele.

 

Anbefaling

Der er rigtig meget materiale at downloade. Vores forslag er, at i første omgang ser Kajser Landgren og Siiri, Lars Wiinblad og Marianne Sand, Ralph Raben, Pekka Aarninsalo og Megan Yarberry.

God fornøjelse!

 

 

Seneste nyt

Arkiv

Kategorier