NADA nåle, te og kugler m.m.

NADA nåle, te og kugler m.m.

Nåle

Følgende typer af engangs akupunkturnåle anbefales til NADA-behandling:

0,20/13 mm. Eller 0,20/7. Vi anbefaler at bruge 7 mm., da de er meget lette at anvende og sidder bedre fast i punktet. 13 mm. bruges især til supplerende punkter og nålen fås single-pakket. Det orange plastikskaft gør nålene lette at finde, hvis de tabes. Dette er vigtigt for sikkerheden i metoden. Nålene må aldrig genanvendes.

Plastikhåndtaget gør nålen let at arbejde med. Farven gør nålen meget let at finde og øger sikkerheden, hvis en borger taber den.

Plastikhåndtaget gør nålen let at arbejde med. Farven gør nålen meget let at finde og øger sikkerheden, hvis en borger taber den.

Vi har vores egne nåle til NADA-nåle, som købes via Wendy og Co. Nålen er lidt skarpere slebet end tidligere, hvilket også gør den lettere at anvende. Der er kun silikone på selve nålespidsen.

13 mm. er standard ved øreakupunktur, men mange foretrækker 7 mm.
Begge typer fås nu i pakker á 5-stk hos Wendy og Co (se under Links og adresser).

 

NADA-nålene 0,7/0,20 mm.

NADA-nålene 0,7/0,20 mm.

 

De fem punkter, tilhørende elemener og enkelte nøgleord om hvert punkt.

De fem punkter med enkelte nøgleord om hvert punkt.

 

OBS. ASP og perma-nåle benyttes ikke til NADA-behandling. 

Brug i stedet ørekugler, som supplement til standard-nålene, hvis det er nødvendigt.

 

Øre-kugler

Magnetiske kugler 100 gauss (bemærk at 100 gauss er identisk med 800 gauss)

Der hersker lidt forvirring om de magnetiske ørekuglers styrke.
Kernen af en 100 gauss kugle består af en magnet med en styrke på ca. 800 gauss. Overfladen af kuglen er dog 100 gauss, som er den behandlende styrke af magneten. Der findes både 100 og 800 gauss i handlen fra en række firmaer. Men det er vigtigt at fastslå, at de alle har en behandlende styrke på 100 gauss.
Al litteratur om øremagnet-kugler vedrørende NADA drejer sig om 100 gauss. Denne kugle er mild i styrke og tåles også af små børn. Man skal dog stadig være opmærksom på, at tryksår i sjældne tilfælde kan forekomme.

OBS. Ioniserede kugler (guld og sølv) fra Magrain udgår i 2014, da EU ikke CE-mærker dette produkt. De anvendes således ikke længere. Har man kugler liggende af denne type, kan de naturligvis godt anvendes som beskrevet i de tidligere udgaver af NADA-modellen. I USA har man i NADA-sammenhæng siden 1997 udelukkende anvendt 100 gauss magnetiske kugler.

100 gauss magnetiske ørerkugler er standard. Kuglerne er identiske med den såkaldte 800 gauss magnetisk kugle. Forklaringen er, at kernen i kuglen er 800 gauss mens overfladen og den faktiske styrke er 100 gauss. Dette gælder for alle kugler på markedet.

100 gauss magnetiske ørerkugler er standard. Kuglerne er identiske med den såkaldte 800 gauss magnetisk kugle. Forklaringen er, at kernen i kuglen er 800 gauss mens overfladen og den faktiske styrke er 100 gauss. Dette gælder for alle kugler på markedet.

 

Supplerende urte-teer til NADA-modellen

NADA-te (tidligere kaldet Detox-te) er standard som supplement til NADA. NADA-teen er Yin-styrkende og beroligende. Kan bruges under eller mellem NADA-behandlinger. Teen er udviklet til at supplere NADA-metoden. En meget populær te, som anvendes af de fleste behandlingssteder.

Sove-te bruges af mange som supplement til at afhjælpe søvnproblemer.

Teerne fås kun hos Wendy og Co.

 

Andre teer (nedenstående kan rekvireres via mail til info@wendyco.dk)

A-te er udviklet specielt til at forebygge drikketrang og nedsætte forbruget af alkohol. Den støtter desuden Leveren. Kan bruges forebyggende. Teen bruges i stigende grad i behandling af alkoholafhængighed.

A-teen indeholder pueria og hovenia, som er de mest aktive ingredienser i denne sammenhæng, samt mandarin skræl, krysantemum blomst, perikum samt angelica. Hovenia nedsætter alkohol i blodet og pueria har vist sig at kunne nedsætte lyst til alkohol og beskytte leveren. Mange har derfor god erfaring med A-te, når man gerne vil drikke mindre eller helt stoppe. Indtages A-teen inden en bytur eller fest, har det vist sig, at lysten til at indtage alkohol dæmpes betragteligt. Dette understøttes også af forskningen på netop pueria og hovenia. Læs mere herom.

Læs også følgende forskning om hovenia samt ikke mindst studiet fra Harward om effekten på alkoholtrang.

Afslapnings-te er en te, som kombinerer sove-teens egenskaber med urter, som dæmper angst. Anbefales af os som et godt supplement til NADA-metoden specielt ved nedtrapning af sove- og nervemedicin.

Yderligere information fås hos Wendy og Co.

 

 

Litteratur

NADA-modellen 4. udgave udkom i oktober 2014. Bogen er på 376 sider.

NADA-modellen 4. udgave udkom i oktober 2014. Bogen er på 376 sider.

NADA-modellen 4. udgave (376 sider) udkom i oktober 2013.

Der er tale om en helt ny bog snarere end en revideret udgave.

Bogen bruges ved de godkendte diplomgivende NADA-kurser.

Interesserede kan henvende sig til os.

 

NADA-office har en række vigtige artikler og publikationer bl.a. af Michael Smith. Særlig anbefalesværdig er desuden “Some Lessons Learned vol. 1-3” af Claudia Voyles og Laura Cooley.

Hæfterne kan erhverves fra NADA-USA www.acudetox.com